Muzine #01

Muzine #01

Οκτώβριος - Νοέμβριος 2007
Στο πρώτο τεύχος οι συντάκτες μας κλήθηκαν να διαλέξουν ανάμεσα σε 130 δίσκους από χώρες όλου του κόσμου. Επέλεξαν τους καλύτερους και σας τους παρουσιάζουν. Θα μπορέσετε να πάρετε μια γεύση τους στα CDs που συνοδεύουν το Muzine #01 σύντομα.

Red Mood CD

 1. Boedekka - Everything you ever wanted & need
 2. Limousine - A drive (Palace Version)
 3. P:ano - T. Hatch Says Dance to the Beat of "Round Ev'ry Corner" [*]
 4. Universal Circus - Magic Styling Mirror
 5. The Zephyrs - Nyung
 6. The chap - Auto where to
 7. Xiu Xiu - Bog People
 8. Apse - Balat
 9. Windsor for the derby - The hammer
 10. Leave Land for water - Olad
 11. Cohesion - Drink
 12. Emetrex - fade, fade, fade
 13. Bart Davenport - Sweetest game
 14. El Hijo - Los Salvajes
 15. The strugglers - You win

White Mood CD

 1. Theodore - No spring
 2. Amor Veneris - Snow Angels
 3. Rothko & Caroline Ross - Bow
 4. Tara King Theory - There are still things to gaze at
 5. Deew - A waste of time
 6. Worm - The 18th
 7. Ronin - Ronin Theme
 8. Salsa Celtica - Guajira Sin Sol
 9. Laszlo Des - Flying into the night
 10. RUN - My favorite Ladida
 11. Annie Grace - Summerfly
 12. Peter Frei - Come rain or come shine
 13. Nadja Stoller - Twilight
 14. Eliane Cueni Trio - Canavaa
 15. Yggdrasil - Umiaq

Αφιέρωμα Mushroom Pillow Records

Μια αξιόλογη δισκογραφική εταιρία από την Ισπανία. Συνέντευξη από τον ιδρυτή της, Marcos στον Άγγελο Κ., δύο reviews για την μπάντα που αγάπησαν σχεδόν όλοι οι συντάκτες, τους Limousine (από τον Μάρκο Φράγκο και τον Άγγελο Κ.), αλλά και συνέντευξη από τον μπασίστα τους, Manolo Gordillo, στην Μαρία Παππά. Μια κριτική του πρώτου δίσκου των Boedekka από τον Άγγελο Κ. και ένα πλήρως κατατοπιστικό άρθρο της Μαρίας Παππά για τον γνωστό άγνωστο Mike Always (της θρυλικής El Records)

Άρθρα-Συνεντεύξεις

Η Unn Paturson γράφει, συνθέτει και τραγουδά στους RUN και μιλάει στον Νεκτάριο Λαμπρόπουλο. Η Ελευθερία Ιωαννίδου συζητά με τον Johanes και θέτει ερωτήσεις στον Παναγιώτη Γκίκα των Chap. Ο Μάρκος Φράγκος αναλύει το φαινόμενο Tara King Theory και ο Arno μας λέει δυο λόγια για το μουσικό ταξίδι τους. Ο Χρήστος Καρράς φωτίζει μια μουσική προσωπικότητα, τον Garlo.

Κόμικ

Ο Βασίλης Κωλέττης και ο Σταύρος Ντίλιος δημιουργούν ειδικά για το Muzine μια αλλιώτικη και απολαυστική Ιστορία της Μουσικής στην «Μπατονέτα» τους.

Διήγημα

Η Μαρία Τσουκανά γράφει ένα πρωτότυπο διήγημα για έναν Rock Star, την «Μαυροδάφνη», και η Crapaud από τη Γαλλία μας δανείζει τις φωτογραφίες της για να το ντύσουμε.

Fanzines

Γράμμα από τη Βραζιλία από την δημοσιογράφο και μουσικό Thais Aragao με αναφορές σε Βραζιλιάνικα Fanzines.

Παρουσιάσεις δίσκων

Ο Χρήστος Καρράς μας μιλά για το άλμπουμ των Xiu Xiu, «La Foret» και για τους P:ano με το «Brigadoοn». O Νεκτάριος Λαμπρόπουλος γράφει για τους Zephyrs και το καταπληκτικό τους «Bright Yellow Flowers on a dark Double Bed», για τους Worm και τον δίσκο τους Hate, αλλά και για μια άλλη άγνωστη πτυχή του Robert Miles που σε συνεργασία με τον Trilok Gurtu δημιούργησα το «Miles_Gurtu». Η Ελευθερία Ιωαννίδου μαγεύεται από τους Remington Super 60 και μας μιλάει για το δίσκο τους «Happy as we were», για τους LD & The new Criticism με το «Tragic Realism». Ο Μάκης Παπασημακόπουλος γράφει για τους Funny Face με το «Lust», τους Deew με το «Name in the mirror», τη συλλογή Gnarly Dude 2!, το άλμπουμ «Drink» των Cohesion αλλά και για τους διαφορετικούς The Route 66 Killers με το «Murder on Beaver Street». Η Μαρία Παππά παρουσιάζει το δίσκο «Ghost Weight» των Tarentel και ο Άγγελος Κ. τους Windsor for the derby με το «Confianza/Visiones». Η Ελένη Μητσιάκη μιλά για τους Strugglers με το καταπληκτικό «You win» αλλά και για την δουλειά του Rothko με την Caroline Ross, «A place between»

Top Five των κομματιών που ακούμε πρόσφατα

Ένα εισαγωγικό της Ειρήνης Πολυκρέτη με τίτλο «Λόγια Υψηλής Πιστότητας» με αφορμή την αξέχαστη ταινία High Fidelity και ακολουθούν οι προτιμήσεις από τους Μάρκο Φράγκο, Γιάννη Παπαϊωάννου, Άγγελο Κ., Χρήστο Καρρά, Ελευθερία Ιωαννίδου, Μάκη Παπασημακόπουλο, Μαρία Παππά, Παναγιώτη Κονδύλη και Ελένη Μητσιάκη.

Top Ten δίσκων που λάβαμε

Ο κάθε συντάκτης με το δικό του κριτήριο κατατάσσει τους δέκα καλύτερους δίσκους ανάμεσα σε 130 που έφτασαν στο Muzine. Με τη σειρά τους οι Ελευθερία Ιωαννίδου, Νεκτάριος Λαμπρόπουλος, Άγγελος Κ., Μάρκος Φράγκος, Ελένη Μητσιάκη, Μαρία Παππά και ο Χρήστος Καρράς

Muzine #08 Καλοκαίρι 2009

Το νέο τεύχος κυκλοφορεί όπως πάντα σε βιβλιοπωλεία, δισκοπωλεία, Κέντρα Τύπου και News Stands. Με 168 σελίδες και 2 CD (Red & White Mood) και κεντρικό αφιέρωμα στους συσχετισμούς Μουσικής και Λογοτεχνίας. Ακόμα, αναφορά στο Now and Then Fanzine, το "Κάποτε είπαν", το "Ηχολόγιο", συνεντεύξεις, παρουσιάσεις δίσκων και όπως πάντα την Μπατονέτα και ένα μουσικό διήγημα.

Συνδρομές.

Στην προσπάθεια του να κάνει νέους φίλους το Muzine σας δίνει τη δυνατότητα να γίνετε συνδρομητές του. Με 35€ το χρόνο (δηλαδή λίγο λιγότερο από 6€ ανά τεύχος) και χωρίς πρόσθετα ταχυδρομικά τέλη μπορείτε να εγγραφείτε και να λαμβάνετε και τα έξτρα δώρα που θα έχει ο συνδρομητής. Μπορείτε να συμπληρώσετε τη φόρμα εγγραφής συνδρομητή και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.

Οι επόμενοι 20 συνδρομητές, θα πάρουν δωρεάν τον δίσκο των Infidelity, "In the city".

Φιλικά Sites :)